Cum alegem data nuntii?

Data nuntii este importanta si pentru alegerea acesteia, unul dintre criteriile de care trebuie sa tinem cont este postul de peste an. Am citit mai multe articole pe aceasta tema, argumente pro si contra unei nunti in post, in special daca mirii nu tin la acest lucru si nu doresc o cununie religioasa.

Calendar
Calendar

Un mare plus este multimea de optiuni disponibile in aceste situatii, incepand de la locatii, formatii, fotografi si multe alte servicii care in general sunt rezervate cu multe luni inainte. Un al doilea mare avantaj este acela al pretului. In timpul postului, preturile vor fi diferite si bugetul vostru va avea de castigat.

Si totusi… Intotdeauna incerc sa ma pun in locul tuturor, inclusiv al invitatilor. Argumente precum  “Daca vor sa participe, vor veni indiferent daca e post” parca nu tin. Chiar daca vor veni din obligatie sau din alte motive, in final, persoanele religioase nu vor aprecia o nunta in timpul postului. Daca ele vor fi prezente la eveniment, poate ca nu vor dansa, nu vor lua parte la petrecere asa cum ar trebui sau poate vor refuza mancarea, deoarece ei poate vor tine post.

Sunt de accord ca nunta sa fie organizata in concordanta cu dorintele mirilor, dar pana la un punct. Cheful il sustii cu invitatii, si daca marea majoritate nu se vor simti confortabil, sunt putine sanse ca nunta sa fie una de pomina. Toti si-o vor aminti-o, dar poate nu asa cum te-ai astepta, ci vor retine ca nu s-au bucurat de ea fiind in timpul postului, sau pentru ca poate nu au venit deloc.

In concluzie, data nuntii in timpul postului e un ‘NU’ categoric pentru mine, dar pentru voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *